UMF „Carol Davila” continuă armonizarea tendinţelor externe cu prioritățile strategice interne


 
Ultimele trei luni ale anului trecut ne-au oferit câteva momente esenţiale pentru a reflecta la rolul clarităţii gândirii în “translatarea cunoaşterii în acţiuni remarcabile, demonstrând că înţelepciunea activă generează eficacitatea cunoaşterii” (https://www.sanabuna.ro/noul-model-de-transformarea-digitala-marketing-digital-si-sanatate-digitala-armonizarea-tendintelor-externe-cu-prioritatile-strategice-interne/).
 
Cum noul an bun de la început se cunoaşte, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti (UMFCD) a continuat armonizarea tendinţelor externe cu prioritățile strategice interne, Rectorul UMFCD, distinsul Prof. univ. dr. Viorel Jinga semnând un acord de colaborare cu Universitatea Showa din Tokyo, Japonia (https://umfcd.ro/universitatea-de-medicina-si-farmacie-carol-davila-a-avut-recent-onoarea-de-a-gazdui-o-delegatie-de-la-universitatea-showa-din-tokyo-japonia/).
 
Recunoscută ca universitate medicală de top, Universitatea Showa are patru școli – Medicină; Stomatologie; Farmacie; Îngrijire (autonomă și colaborativă) și Ştiinţe de reabilitare – şi deține și operează opt spitale și o clinică. Această universitate din Japonia desfășoară activități legate de Impactul Academic al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în fiecare domeniu al educației, cercetării și îngrijirii medicale, punând un accent deosebit atât pe angajamentul față de oportunitatea fiecărei persoane interesate de a dobândi abilitățile și cunoștințele necesare pentru a urma învățământul superior (Principiul 4), cât şi pe angajamentul de a construi capacitatea în sistemele de învățământ superior din întreaga lume (Principiul 5), precum şi pe angajamentul de a promova dialogul și înțelegerea interculturală prin educație (Principiul 10). De exemplu, în contextul dezvoltării relațiilor internaționale și a schimburilor academice, Universitatea Showa a încheiat recent un acord cu Universitatea Queen Mary din Londra, Facultatea de Medicină şi Stomatologie.
 
Prof. univ. dr. ing. Victor Lorin Purcărea